Bëni vetë ngjyrat tuaja LEGO - kazanët e vegjël për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

A ju pëlqejnë minifigurat, tullat dhe të gjitha gjërat LEGO? Atëherë duhet të bëni këto shkumësa LEGO të bëra vetë! Shndërroni shkumësat e vjetra në shkumësa të reja dhe madje eksploroni një koncept shkencor të quajtur ndryshimi fizik me gjendjet e materies. Plus, ata bëjnë një dhuratë të shkëlqyer së bashku me faqet tona të ngjyrosjes LEGO të printueshme falas.

Shiko gjithashtu: Lule me filtër kafeje për fëmijë - kosha të vogla për duar të vogla

SI TË BËNI LAGOMASITË LEGO

SHKENCA E SHKRIMIT TË LAKURAVE

Ka dy llojet e ndryshimeve të quajtura ndryshim i kthyeshëm dhe ndryshim i pakthyeshëm. Shkrirja e shkumësave me ngjyra, si shkrirja e akullit është një shembull i shkëlqyer i ndryshimit të kthyeshëm.

Ndryshimi i kthyeshëm ndodh kur diçka shkrihet ose ngrihet për shembull, por ndryshimi gjithashtu mund të zhbëhet. Ashtu si me shkumësat tona! Ato u shkrinë dhe u riformuan në shkumësa të reja.

Shiko gjithashtu: Aktivitete STEM të Shën Valentinit për Fëmijë - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

Megjithëse shkumësat kanë ndryshuar formë ose formë, ato nuk iu nënshtruan një procesi kimik për t'u bërë një substancë e re. Shkrumësirat janë ende të përdorshme si shkumësa dhe nëse shkrihen përsëri do të formojnë shkumësa të reja!

Pjekja e bukës ose gatimi i diçkaje si veza është një shembull i një ndryshimi të pakthyeshëm. Veza nuk mund të kthehet kurrë në formën e saj origjinale, sepse ajo nga e cila është bërë është ndryshuar. Ndryshimi nuk mund të zhbëhet!

A mund të mendoni për ndonjë shembull tjetër të ndryshimit të kthyeshëm dhe ndryshimit të pakthyeshëm?

SHIKON GJITHASHTU: Ndryshimi i kthyeshëm i çokollatës

Kliko këtu për të marrë sfidat tuaja falas për ndërtimin e tullave!

LEGOLAKURA

FURNIZIMET:

  • Shkumësa me ngjyra
  • Kallëpët LEGO

SI TË BËNI LAGOMA LEGO

Mbikëqyrja nga të rriturit rekomandohet shumë. Ngjyrat e shkrira do të nxehen shumë!

HAPI 1. Ngrohni furrën në 275 gradë.

Doni të shkrini shkumësat në mikrovalë? Shikoni postimin tonë të shkumësave që shkrihen!

HAPI 2. Qëroni letrën nga shkumësat dhe priteni ose ndani në copa të vogla.

HAPI 3. Mbushni çdo kallëp LEGO me ngjyra të ndryshme, çdo gjë shkon! Nuancat e ngjashme do të krijojnë një efekt të këndshëm ose provoni përzierjen e ngjyrave duke kombinuar blunë dhe të verdhën.

HAPI 4. Vendoseni në furrë për 7-8 minuta ose derisa shkumësat të jenë shkrirë plotësisht.

HAPI 5. Hiqeni kallëpin me kujdes nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht. Pasi të jetë ftohur, nxirreni nga kallëpet dhe kënaquni duke ngjyrosur!

Shiko gjithashtu faqet tona të ngjyrosjes LEGO të printueshme falas siç tregohet më poshtë!

MË SHUMË ARGËTIM ME LEGO

  • Makina me bandë gome LEGO
  • Vrapim me mermer LEGO
  • Vullkan LEGO
  • Makin me balona LEGO
  • Dhurata LEGO
  • Ndërtesa e Krishtlindjeve LEGO

BËRNI VET LEGO LAKURAVE TUAJ

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë ide argëtuese për ndërtimin e LEGO.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.