Lule të lehta për t'u rritur këtë pranverë - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Të shikosh lulet të rriten është një mësim i mrekullueshëm shkencor për fëmijët e të gjitha moshave. Aktiviteti ynë praktik i rritjes të luleve u jep fëmijëve mundësinë të mbjellin dhe të rritin lulet e tyre! Aktiviteti ynë i mrekullueshëm i rritjes së farave doli jashtëzakonisht mirë dhe na pëlqente të kontrollonim përparimin çdo ditë. Aktivitetet e thjeshta shkencore janë fantastike për nxënësit e vegjël!

LULE TË LEHTA TË RRITEN PËR FËMIJË

LULE RRITEN

Bëhuni gati për të shtuar këtë argëtim aktiviteti i rritjes së luleve në aktivitetet tuaja pranverore këtë sezon. Ndërsa jeni në të, sigurohuni që të shikoni aktivitetet tona të preferuara pranverore. Ne mendojmë se lulet janë mjaft të mahnitshme dhe jam i sigurt që po ashtu!

Aktivitetet tona të bimëve janë krijuar duke pasur parasysh ju, prindin ose mësuesin! Lehtë për t'u konfiguruar, për t'u bërë shpejt, shumica e aktiviteteve do të marrin vetëm 15 deri në 30 minuta për t'u përfunduar dhe janë shumë argëtuese! Plus, listat tona të furnizimeve zakonisht përmbajnë vetëm materiale falas ose të lira që mund t'i merrni nga shtëpia!

Zbuloni lule të lehta për t'u rritur nga farat dhe si të rritni lule për fëmijët me udhëzuesin tonë hap pas hapi më poshtë. Le të fillojmë!

LULET E LEHTA PËR TË RRITUR

Kur rritni lule nga fara, është e rëndësishme të zgjidhni farat që rriten mjaft shpejt. Farat me rritje më të shpejtë mbijnë brenda disa ditësh dhe lulëzojnë në afërsisht dy muaj.

Një konsideratë tjetër për fëmijët e vegjël është madhësia e farës, e cila duhet të jetë mjaft e madhe për t'u mbledhur lehtësishtlart midis gishtit të madh dhe gishtit. Farat e luleve që janë të vogla do të jenë shumë të ndërlikuara për t'i mbjellë duart e vogla.

Pra, ja lista jonë e luleve të lehta për t'u rritur për fëmijë:

 • Marigold
 • Mëngjes Glory
 • Zinnia
 • Nasturtium
 • Impatiens
 • Sunflowers
 • Geranium
 • Nigella
 • E ëmbël Bizele

RRITJA E LULEVE PËR FËMIJË

JU DUHET:

 • Tokë për vazo
 • Tabakë
 • Vazo të vogla fillestare për farat
 • Shkopinj popsicle
 • Shënues i përhershëm
 • Lugë
 • Shumëllojshmëri farërash për mbjellje
 • Gota të vogla për ujë
 • Ujë

SI TË RRITEN LULE NGA FARA

HAPI 1. Shtoni dheun në tepsi dhe më pas shpërndajeni në një shtresë të barabartë. Kjo do ta bëjë më të lehtë për duart e vogla të mbushin vazot e farës në hapin vijues.

HAPI 2. Vendosni vazot e fillimit të farës në tabaka dhe spërkatni dheun në tenxhere.

HAPI 3. Gërmoni një gropë të vogël (rreth 1/4 inç ose 5 mm) në tokë. Vendosni një farë në vrimë dhe mbulojeni farën me një shtresë të hollë dheu.

Këshilla për mbjelljen: Një rregull i përgjithshëm është të mbillni në një thellësi dyfishin e diametrit të farës.

HAPI 4. Lagni tokën duke shtuar një sasi të vogël uji në tenxhere. Ose si alternativë mund ta lagni tokën me një shishe spërkatës.

Shiko gjithashtu: Receta më e mirë e slime për të bërë zhul - kazanët e vegjël për duar të vogla

HAPI 5. Merrni një shkop Popsicle dhe etiketoni atë meemri i lules. Vendosni etiketën e shkopit të Popsicle në tenxhere anash. Kini kujdes që të mos e vendosni aty ku është fara.

HAPI 6. Lëreni mënjanë. Përsëriteni procesin e mësipërm për lloje të ndryshme lulesh.

Shiko gjithashtu: Zhvendosja e ujit për fëmijët - Kosha të vogla për duart e vogla

HAPI 7. Vendosni enët në një dritare dhe ujisni çdo ditë për të mbajtur tokën me lagështi. Shikoni përsëri për t'i parë ato të rriten!

Po kërkoni për aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

—>>> SFIDAT FALAS TË Rrjedhit të Pranverës

GJËRA MË TË GËZUESHME PËR TË RRITUR

 • Mbjellja e farave në lëvozhgat e vezëve
 • Riprodhoni një marule
 • Eksperimenti i mbirjes së farës
 • Rritja e kokave të barit në një filxhan
 • Serë me shishe plastike

LULE TË LEHTA PËR TË RRITUR

Klikoni në lidhjen ose në imazhin më poshtë për më shumë aktivitete argëtuese pranverore për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.