LEGO Turkey Udhëzime për Ditën e Falënderimeve - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Nuk ka shumë kohë deri në Ditën e Falënderimeve! Këtu është një gjeldeti i thjeshtë LEGO që mund ta ndërtoni me tulla bazë! Dita e Falënderimeve është gjithmonë një shpërthim këtu dhe gjetja e mënyrave argëtuese dhe krijuese për të luajtur me pjesët tona LEGO është një domosdoshmëri. Sigurohuni që të shikoni më të lehta idetë sezonale të ndërtimit LEGO ! Tani lexoni për udhëzimet e plota të gjelit të detit LEGO.

SI TË NDËRTOJMË NJË LEGO LEGO

FALENDERIMI LEGO

Djali im dhe unë na pëlqen për të ndërtuar krijime LEGO me tulla bazë. Idetë e LEGO-s për Ditën e Falenderimeve janë perfekte për fëmijët e vegjël që fillojnë në botën LEGO. Plus, ato janë mjaft të thjeshta që fëmijët tuaj t'i bëjnë vetë! Ide të thjeshta LEGO që ndërtohen shpejt dhe zbavitëse për t'u përsëritur!

Klikoni këtu për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta për ndërtimin e tullave!

NDËRTO NJË LEGO TURKEY

MATERIALE

KËSHILLA: Përdorni modelin tonë të gjelit të detit si shembull nëse nuk keni të njëjtat tulla! Bëni krijimin tuaj.

KËSHILLA: Ndërtoni koleksionin tuaj! Më pëlqejnë të dyja këto grupe tullash klasike LEGO që janë aktualisht në shitje në Walmart. Shihni këtu dhe këtu. Unë kam blerë dy nga secili tashmë!

 • 1 kon hundë të kuqe 1×1
 • 2 kone hunde të verdha 1×1
 • 2 1×1 sy të rrumbullakët
 • 1 tullë kafe 1×2 me hark
 • 1 pjatë kafe 1×1
 • 1 tullë e zezë ose kafe 1×1 me 2 pulla
 • 1 kafe 1×2 tjegull 45º
 • 1 kafe 3×3 pllakë kryq
 • 1 kafe1×3 tullë
 • 1 tullë bezhë 1×1 me një dorezë
 • 1 pjatë kafe ose ari 2×2 me një dorezë
 • 1 pjatë e verdhë 1×2 me dorezë
 • 2 pjata portokalli 1×2
 • 2 pjata të kuqe 1×3
 • 1 pjatë e verdhë 1×2
 • 2 kafe 3×3 ¼ tulla rrethi

LEGO TURKEY UDHËZIME

HAPI 1. Rreshtoni dy pllakat rrethore 3×3 ¼. Mbi tegel shtypni pllakën e verdhë 1×2 të sheshtë me dorezë dhe pjatën e sheshtë kafe ose ari 2×2 me dorezë.

Shiko gjithashtu: Si të bëni një makinë gome - kosha të vogla për duar të vogla

HAPI 2. Për të krijuar pendët e bishtit , shtoni një pjatë portokalli 1×2 në çdo cep të tullave rrethore 3×3 ¼. Në pullën tjetër në secilën anë, shtoni pjatat e kuqe 1×3. Në fund, mbi pjatën 1×2 me dorezë në mes, shtoni pjatën e verdhë 1×2.

HAPI 3. Për trupin e gjelit të detit , vendosni pllakën kryq në tullën 2×3 me një skaj të pllakës kryq që zgjatet për t'u bërë baza për qafën e gjelit të detit. Në anën e pasme të pllakës kryq, shtoni tullën 1×1 me një dorezë. Kjo do të jetë lidhja me bishtin.

HAPI 4. Për të krijuar qafën dhe fytyrën e gjelit , vendosni pllakën e çatisë 1×2 45º në pjesën e zgjatur të pllakës kryq me këndi që rrëshqet drejt bishtit.

Shiko gjithashtu: 15 Aktivitete Shkencore të Vjeshtës për Fëmijë - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

Mbi dorezën e pllakave të çatisë, shtoni tullën e zezë (ose kafe) 1×1 me dy pulla. Shtoni një sy në çdo pullë.

Mbërtheni tullën kafe 1×2 me hark mbi majën e zezë 1×1. Shtrydhni të dy 1×1pjatat së bashku për të formuar një kub dhe këputeni atë nën hark. Ngjitni konin e kuq të hundës nën kub që të jetë vali i gjelit të detit.

Ngjitni dy konet e verdha të hundës nën tullën 2×3 si këmbët e gjelit.

Gëzojeni gjelin tuaj të përfunduar LEGO!

MË SHUMË AKTIVITETE ARGËZUESE FALEMINDERIT

 • Ndërtoni një Habitat LEGO për Ditën e Falenderimeve
 • Kombinoni artin dhe shkencën me gjelat e filtrit të kafesë.
 • Provojeni këtë argëtim maskimi i printueshëm i një projekti gjeldeti .
 • Relaksohuni me një zentangle të Ditës së Falënderimeve .
 • Luani me zhul me gëzof gjeldeti .

NDËRTO NJË LEGO TURKEY PËR FALENDERIM

Kliko në imazhin më poshtë ose në lidhjen për idetë tona të preferuara të ndërtimit LEGO nga tullat bazë.

Unë jam një bashkëpunëtor i Amazon dhe marr një komision për artikujt e blerë përmes lidhjeve më poshtë. Kjo është pa kosto për ju.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.