Mollë Stamping Craft For Fall - Little Bins for Little Hands

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Mësimi praktik përmes lojës është i përsosur për këtë periudhë të vitit! Përfitoni stampimin ose printimin këtë vjeshtë me një aktivitet arti argëtues të procesit që përdor mollët si penela. E kuqe, jeshile apo vjollcë… Çfarë ngjyre janë mollët tuaja të preferuara? Përdorni një fletë letre të zbrazët dhe bojë që lahet dhe krijoni pullat tuaja të mollës.

PULLIM MOLLË PËR FËMIJË

PULLAT E MOLLËS

Stampimi është një aktivitet arti argëtues që mund ta bëjnë edhe fëmijët e vegjël dhe parashkollorët! A e dini se stampimi ose printimi ka një histori që daton në kohët e lashta, me bojë, bojë dhe gomë që janë një shpikje relativisht e fundit në këtë proces.

Për fëmijët e vegjël stampimi aktivizon një grup të ri muskujsh në gishtin e madh dhe gishtat. Për fëmijët më të mëdhenj, ai vazhdon të forcohet dhe gjithashtu të ndërtojë qëndrueshmëri për detyrat motorike të shkëlqyera, si shkrimi.

Për fëmijët më të vegjël, detyra e thjeshtë e alternimit të letrës dhe bojës ose mbulesës së bojës mund të jetë sfiduese. Mos harroni të vendosni saktë vulën e mollës, shtypni në bojë dhe më pas në letër mund të jetë një detyrë mjaft e vështirë. Është punë produktive, por argëtuese!

Lexo më tej për të zbuluar se si mund të krijoni printimet tuaja me një stampë argëtuese mollësh të bërë në shtëpi. E gjelbër, e kuqe apo edhe e verdhë… Çfarë ngjyre do t'i bëni mollët tuaja këtë vjeshtë?

ZJETARE PËR STAMBIM ME MOLLË

MATERIALET E NEVOJSHME:

  • Apple
  • Paint
  • Letër (Mund të përdorni letër gazete, peshqir letre ose letër arti përefekte të ndryshme!)

SI TË LIKOHET ME MOLLA

HAPI 1. Prisni një mollë në gjysmë dhe zhytni gjysmën e mollës në bojë.

HAPI 2. Më pas shtypni mollën poshtë në letër.

KËSHILLA: Një variant argëtues është të përdorni të ndryshme ngjyrat e bojës dhe teksturat e ndryshme të bojës për të bërë printimet tuaja të mollës. Shikoni recetat tona të bojës së bërë në shtëpi për ide!

Shiko gjithashtu: Eksperimenti Puking Pumpkin - Kazanët e vegjël për duar të vogla

HAPI 3. Pasi stampat e mollës të jenë tharë, përdorni një shënues kafe ose shkumës me ngjyrë për të nxjerrë një kërcell të vogël në mollët tuaja. Opsionale – prisni disa gjethe jeshile nga letra artizanale dhe ngjitini pranë kërcellit.

MË SHUMË ARGËTIM ME MOLLA

  • Art me mollë të gazuar
  • Mollë me ngjitës të zi
  • Printime me mbështjellës me flluska të mollës
  • Pikturë me fije mollësh

PIKTURË PULA MOLLË PËR FËMIJË

Klikoni në imazhi më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete argëtuese të mollës.

Shiko gjithashtu: Eksperimenti i forcës së lëvozhgës së vezës: Sa e fortë është një lëvozhgë veze?

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.