Pikturë Michelangelo Fresco For Kids - Little Bins for Little Hands

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Bëni këtë pikturë shumëngjyrëshe dhe të thjeshtë në stil afreske artificial (imitim) të frymëzuar nga artisti i famshëm, Michelangelo. Ky aktivitet arti i pikturës së afreskut për fëmijë është një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar artin me fëmijët e të gjitha moshave. Gjithçka që ju nevojitet është pak miell, ujë dhe ngjitës për të bërë artin tuaj unik! Ne i duam aktivitetet e artit të aftë për fëmijët!

SI TË BËJMË NJË PIKTURË FRESKE

PIKTURA FRESKO

Afresku është një teknikë e pikturës murale e bërë në të sapo shtruara (“i lagësht”) suva gëlqereje. Uji përdoret si mjet që pigmenti i pluhurit të thatë të bashkohet me suvanë dhe me vendosjen e suvasë, piktura bëhet pjesë përbërëse e murit.

Fjala afresk është një fjalë italiane, që rrjedh nga mbiemri italian fresco që do të thotë "i freskët". Teknika e afreskut është lidhur me pikturën italiane të Rilindjes.

Shiko gjithashtu: Aktiviteti i shkrirjes së pemës së Krishtlindjes - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Michelangelo ishte një artist i famshëm që përdori këtë teknikë arti. Ai kaloi katër vjet duke punuar në kupolën e Kapelës Sistine në Romë. Ai qëndroi në një skelë dhe pikturoi mbi kokë.

Shumë njerëz besojnë se ai pikturoi në të vërtetë shtrirë, por kjo nuk është e vërtetë. Ai ishte gjithashtu një skulptor shumë i famshëm. Disa nga veprat e Michelangelo-s janë ndër më të famshmet që janë bërë ndonjëherë gjatë historisë.

Frymëzohuni nga arti i Michelangelo-s dhe krijoni pikturën tuaj shumëngjyrëshe afreske artificiale me projektin tonë falas të artit të printueshëm Michelangelo më poshtë. Le të marrëfilloi!

PSE BËNI ART ME FËMIJËT?

Fëmijët janë natyrshëm kuriozë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre, i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Arti i lejon fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë të bësh ajo, të mësuarit për të, ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme.

Shiko gjithashtu: Modeli i fytyrave LEGO: Vizatimi i emocioneve - kosha të vogla për duar të vogla

Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

KLIKONI KËTU PËR MERRNI PROJEKTIN TUAJ FALAS ARTIT MICHELANGELO!

PIKTURA FRESKO MICHELANGELO

FURNIZIMET:

  • 2 gota Miell
  • 1 filxhan Ujë
  • 1/2 filxhan ngjitës
  • tasa
  • letër dylli ose pergamene
  • bojëra uji

UDHËZIME

HAPI 1: Shtoni miellin, ujin dhe ngjitësin e bardhë në një tas. Përziejini mirë.

HAPI 2: Hidheni masën në një tas të veshur mepergamenë.

HAPI 3: Lëreni të thahet për 6-8 orë por jo plotësisht.

HAPI 4: Lyeni sipërfaqen gjysmë të fortë me bojëra uji.

HAPI 5: Lëreni të forcohet dhe më pas hiqeni letrën. Shfaq pikturën tënde të re të afreskut!

MË SHUMË AKTIVITETET ARTIKUJT

Arti MondrianPema KandinskyPop Arti me gjetheProjekti i gjetheve Frida KahloBasquiat Self PortretNata me dëborë e Van Gogh

SI TË BËNI PIKTURA FRESKO FAKS

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për të parë më shumë aktivitete artistike argëtuese për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.