Pumpkin STEM Activities for Fall - Little Bins for Little Hands

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Tabela e përmbajtjes

A ju pëlqejnë kungujt? A keni ethe kungulli këtë periudhë të vitit? Nëse doni të bëni më shumë me kungujt sesa thjesht t'i gdhendni ose të bëni kifle me kunguj, shikoni aktivitetet tona të vërteta STEM të kungujve krejtësisht të mrekullueshme. Aktivitetet tona të kungujve janë të lehta për t'u bërë dhe nuk kërkojnë ndonjë artikull specialiteti, vetëm kunguj dhe disa përbërës për qilar ose pajisje artizanale.

AKTIVITETET E KËRRJETIT KUNGULLI

SFIDA E PESË KUNGULLIVE TË VOGLA

A mund të merrni pesë kunguj të vegjël për t'u ulur në një portë? Inxhinioni portën tuaj për të vazhduar me këtë libër klasik të numërimit.

AKTIVITETET E MATEMATIKAVE TË KUNGULLIT (FLETË PUNE FALAS)

Provo këto argëtime aktivitete matematikore kungulli që matin peshën dhe perimetrin e kungullit tuaj. Të përfshira janë fletë pune të matematikës së kungullit për t'u shkarkuar dhe printuar falas.

PROJEKTI I ORËS SË KUNGULLIT

Kush e dinte që një kungull mund të fuqizonte një orë ! Ndërtoni orën tuaj të kungullit me një çantë ore për fëmijë dhe mësoni se si funksionojnë bateritë me këtë projekt argëtues STEM.

VULKANI I KUNGULLIT & MINI VULKANET E KUNGULLIVE

Një eksperiment klasik shkencor i sodës buke me një kungull ose një të madh ose disa të vegjël!

KUNGULL TABAJA E HETIMIT

Eksploroni brendësinë e një kungulli me një tabaka vëzhgimi ose vëzhgimi kungulli për KËRRJEN e vërtetë të kungullit!

Më pas hidhni mbetjet nga tabakaja juaj e vëzhgimit në një qese me zinxhir për njëargëtim Qese kungull kungull.

>

OOBLEK KUNGULLI

Pavarësisht nëse e quani goop, gunk ose oobleck, ky lëng jo njutoni është shkencë e shkëlqyer dhe e lehtë për t'u bërë. Pse të mos e bëni atë në një kungull!

Shiko gjithashtu: Faqe për t'u ngjyrosur për Ditën e Tokës - Kosha të vegjël për duar të vogla

NDËRTESA LEGO KUNGULLI

Kthejeni një kungull në një botë të re LEGO. Është një gjë që duhet parë!

EKSPERIMENTI I KUNGULUT JACK

Një kungull i gdhendur do të kalbet. Pse e bën këtë? Pumpkin Jack është një libër i mrekullueshëm për ta kombinuar me kungullin tuaj të kalbur.

Shiko gjithashtu: Kartat e sfidës FALAS Peeps STEM për Pashkë - Kazanët e vegjël për duart e vogla

TUNELET E KUNGULLIT

Ndërtoni një tunel përmes një kungulli. A mund të lëshoni një makinë përmes saj?

MAKAR KUNGULLI

Dizajnoni makinën tuaj super të thjeshtë për tërheqjen e kungujve.

KATAPULL KUNGULLI

Dizajnoni dhe ndërtoni një katapultë të thjeshtë Popsicle dhe shikoni se sa larg mund t'i hidhni mini-kungujt tuaj.

PORDI GJEO KUNGULLI

Shikoni se si mund të bëni një gjeoboard nga një kungull. Ne kemi përdorur një kungull të bardhë, por sigurisht që ju mund të përdorni edhe një portokalli!

PROJEKTI I ROBOTIT TË KUNGULLIT SEM

Fitni furnizimet dhe lëreni inxhinierin tuaj të ri ngatërrojeni këtë aktivitet të hapur STEM.

KUNGULLI RRULLUAR

Ngritni rampat tuaja dhe hulumtoni fizikën e thjeshtë të kungujve të rrotulluar.

23>

JU MUND TË Pëlqejnë: Aktivitete të vërteta të Apple STEM

FUN REALAKTIVITETET E KËSHTRIT TË KUNGULLIT TË GJITHA SEZONIN!

Klikoni në foton më poshtë ose në lidhjen për më shumë eksperimente shkencore argëtuese dhe sfida STEM për fëmijët.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.