Sfida e fortë e spagetit STEM - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Kjo është një sfidë e mrekullueshme STEM për fëmijët e vegjël dhe më të rriturit gjithashtu! Eksploroni forcat dhe çfarë e bën të fortë një urë spageti. Nxirrni makaronat dhe provoni modelet tona të urës së spagetit. Cili do të mbajë peshën më të madhe? Ne kemi shumë aktivitete më të lehta STEM që ju t'i provoni!

Shiko gjithashtu: Si të bëni një sistem rrotullash - kosha të vogla për duar të vogla

PROJEKTI I URËS SPAGHETTI PËR FËMIJË

SA E FORTË ËSHTË SPAGHETTI?

Çfarë e bën të fortë një urë makaronash? Petët tuaja të spagetit janë nën forca të caktuara kur mbajnë peshë; ngjeshja dhe tensioni.

Le të shohim se si funksionon një urë. Kur makinat ngasin mbi një urë, pesha e tyre shtyhet poshtë në sipërfaqen e urës, duke bërë që ura të përkulet pak. Kjo vendos forcat e tensionit dhe të ngjeshjes në materialet në urë. Inxhinierët duhet të projektojnë urën për t'u siguruar që ajo është mjaft e fortë për të përballuar këto forca.

Cili dizajn ure spageti do të mbajë peshën më të madhe? Merrni projektin tonë të sfidës STEM falas të printueshme më poshtë dhe provoni idetë tuaja sot!

KLIKONI KETU PËR TË MERRNI SFIDËN TUAJ TË FORTË TË FORTË SAGHETTI SEM!

EKSPERIMENTI PËR FORCËN E SPAGHETIT

FURNIZIMET:

  • Petët e spagetit
  • Fushat e gomës
  • Stuft librash
  • Kupa
  • String
  • Kup letre
  • Mermere

UDHËZIME:

HAPI 1: Hapni dy vrima në filxhanin tuaj dhe lidheni me kordonin tuaj.

HAPI 2: Përkulni kapësen e letrës dhe ngjiteni në kordonin tuaj kështumban peshën e filxhanit tuaj.

HAPI 3: Krijoni dy pirgje librash që janë mjaftueshëm të larta për ta mbajtur filxhanin tuaj larg tokës.

Shiko gjithashtu: Dollar Store Recetat e Slime dhe Kompleti i Krijimit të Slime në shtëpi për Fëmijë!

HAPI 4: Vendosni një petë spageti të papjekur përgjatë hendekut midis pirgun tuaj të librave dhe më pas lidhni filxhanin tuaj me të. A është një copë spageti mjaft e fortë për të mbajtur peshën e filxhanit?

HAPI 5: Tani shtoni një nga një mermer dhe vëzhgoni spagetin. Sa mermere mbajti para se të thyhej?

HAPI 6: Tani mblidhni së bashku 5 fije spageti dhe bashkojini ato me shirita gome. Përsëriteni të njëjtin eksperiment. Sa mermere mund të mbajë tani?

MË SHUMË SFIDA KËMBJORE TË ARGËTUESE

Sfida e varkave me kashtë – Dizenjoni një varkë të bërë nga asgjë, përveç kashtës dhe shiritit, dhe shikoni sa sende mund të mbajë para se të fundoset.

Spaghetti Marshmallow Tower – Ndërtoni kullën më të lartë të spagetit që mund të mbajë peshën e një marshmallow jumbo.

Paper Bridges – Ngjashëm me sfidën tonë të fortë të spagetit. Dizenjoni një urë letre me letër të palosur. Cili do të mbajë më shumë monedha?

Sfida STEM me zinxhir letre – Një nga sfidat më të thjeshta të STEM ndonjëherë!

Sfida e rënies së vezëve – Krijo planet tuaja për të mbrojtur vezën tuaj nga thyerja kur bie nga një lartësi.

Letër e fortë – Eksperimentoni me letrën e palosshme në mënyra të ndryshme për të provuar forcën e saj dhe mësoni se cilat forma e bëjnë më të fortënstrukturat.

Marshmallow Toothpick Tower – Ndërtoni kullën më të lartë duke përdorur vetëm marshmallows dhe kruese dhëmbësh.

Penny Boat Challenge – Dizajnoni një varkë të thjeshtë me fletë kallaji , dhe shikoni sa qindarka mund të mbajë para se të fundoset.

Gumdrop B ridge – Ndërtoni një urë nga pikat e gomës dhe kruese dhëmbësh dhe shikoni sa peshë mund të mbajë .

Cup Tower Challenge – Bëni kullën më të lartë që mundeni me 100 gota letre.

Sfida me kapëse letre – Merrni një tufë kapëse letre dhe bëni një zinxhir. A janë kapëse letre mjaftueshëm të forta për të mbajtur peshën?

Sfida e urës së letrësSfida e fortë e letrësSkelton BridgeSfida e varkës PennyProjekti i rënies së vezëveDrops of Water On A Penny

SPAGHETTI BIDGE DESIGN FOR KIDS

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë sfida argëtuese STEM për fëmijët.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.