Easy Pilgrim Hat krijoni kazana të vegjël për duar të vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Të mësosh rreth Ditës së Falënderimeve do të jetë argëtuese për fëmijët këtë vit me këtë Artizanat të lezetshëm të Kapelës së Pelegrit të Kupës së Falënderimeve! Përdoreni atë në një klasë ose në shtëpi dhe kombinoni atë me një nga këto vepra artizanale gjeldeti për Ditën e Falënderimeve këtë vit!

KAPELET E KAPELËVE TË PILGRIMIT PËR FËMIJËT KUPA E LETËS

Ka më shumë për Ditën e Falënderimeve sesa gjelat e detit! Ne përpiqemi të përfshijmë të gjitha llojet e veprave artizanale dhe aktiviteteve të Ditës së Falënderimeve rreth festës, për t'i ndihmuar fëmijët tanë të mësojnë historinë e festës dhe jo vetëm mënyrën se si ne festojmë tani.

Këto punime me kapele pelegrini me filxhan letre janë perfekte për duke treguar për Ditën e parë të Falënderimeve! Ato janë shumë të lehta për t'u bërë dhe duart e vogla nuk e kanë problem t'i bashkojnë!

Shtojeni mësimin tuaj me temën e Falënderimeve me këto Aktivitete STEAM të Ditës së Falënderimeve , këtë Ditën e Falënderimeve I- Aktiviteti i spiunazhit , ose kjo artizanale e adhurueshme Pushtet e gjelit të detit !

KËSHILLA PËR BËRJEN E KËTË MJETET E KAPELEVE TË PILGRIM KUPASH

  • FIPA. Ne i gjetëm këto gota letre të zeza në dyqanin e dollarëve. Nëse nuk mund të gjeni të zezë në zonën tuaj, atëherë mund të lyeni ose ngjyrosni gjithashtu gota letre të bardhë në të zezë.
  • PRERJA. Nëse studentët tuaj janë të rinj ose kanë nevojë për më shumë mbështetje , mund t'i prisni paraprakisht disa ose të gjitha copat e letrës. Nëse dëshironi që ata të bëjnë disa prerje, thjesht mund të përgatisni paraprakisht pjesën e shtrëngimit të rripit të verdhë.
  • NGJIT. Ndërsa shkopinjtë e ngjitësit punojnë mirë për të mbajtur shiritin e kapelës prej letredhe shtrëngojini në filxhan, ato nuk funksionojnë mirë për të mbajtur filxhanin prej letre në pjesën e rrethit të zi. Sigurohuni që të përdorni ngjitësin e shkollës për këtë.

KLIKONI KËTU PËR TË MERRNI FALAS AKTIVITETIN TUAJ ART FALËNDERIMI

SI TË BËNI PILGRIM KAPELE ME NJË KUPA LETE

FURNIZIMET:

  • Kupa prej letre e zezë
  • Letër ndërtimi e zezë, e verdhë dhe e bardhë
  • Ngjitës shkollor
  • Shkop ngjitës
  • Gërshërë

UDHËZIME PËR MJETET E KAPELEVE PËR PILGRIM:

HAPI 1: Gjëja e parë që ju nevojitet të bësh për të bërë kapelën e pelegrinit me filxhan letre, është të presësh copat e letrës së ndërtimit. Filluam me pjesën e rrethit të zi. Duhet të jetë rreth një inç më i madh se kupa juaj e zezë prej letre. Ju mund t'i bëni studentët të gjurmojnë rreth filxhanit, ose mund t'i ndihmoni ata të presin një rreth.

Shiko gjithashtu: Shakatë e Krishtlindjeve numërim mbrapsht 25 ditësh

KËSHILLA PËR KLASË: Nëse e bëni këtë zanat të Ditës së Falënderimeve me një grup fëmijësh ose në një klasë, keni studentët gjithashtu shkruajnë emrat e tyre në anën e pasme të kupave të tyre përpara se të pikturojnë për t'i mbajtur projektet e tyre të ndara dhe të lehta për t'u gjetur kur të mbarojnë.

Çdo student do t'i duhet gjithashtu një rrip letre të bardhë ndërtimi rreth një inç i gjerë dhe mjaftueshëm i gjatë për ta mbështjellë rreth filxhanit tuaj prej letre dhe një katror të vogël letre ndërtimi të verdhë me qendër të prerë, siç tregohet më poshtë.

Katrori i vogël i verdhë mund të jetë i vështirë për studentët me aftësi më të vogla motorike të shkëlqyera , kështu që mbani në mend se mund të kenë nevojë për më shumëmbështetje.

VARIACIONI: Nëse nuk mund të gjeni kupa të zeza ose nuk i keni në dorë, mund të merrni gjithmonë gota letre të bardhë dhe në vend të tyre t'i lyeni ose t'i ngjyrosni të zeza. Kupat kafe mund të funksionojnë gjithashtu!

HAPI 2: Pasi të jenë prerë të gjitha pjesët tuaja, ju jeni gati të bashkoni zanatin tuaj të Falënderimeve! Vërini studentët të përdorin një shkop ngjitës për të ngjitur shiritin e bardhë në buzën e gjerë të filxhanit.

Përdorim pak ngjitës në fund të shiritit të letrës dhe e lidhim fillimisht në filxhan. Më pas, vendosim pak ngjitës në fundin e anës tjetër, e mbështjellëm dhe e ngjitëm në vetvete.

HAPI 3: Pasi shiriti juaj i letrës së bardhë të jetë shtuar, ju mund të lidhni shtrëngimin e rripit të verdhë në pjesën e përparme të filxhanit! Kërkojuni studentëve të fërkojnë shkopin e tyre ngjitës mbi pjesën e pasme të pjesës së tyre të verdhë katrore dhe ta shtypin atë në pjesën e përparme të filxhanit të tyre siç tregohet.

Shiko gjithashtu: Modeli 3D i Pemës së Krishtëlindjes - Kazanët e vegjël për duar të vogla

HAPI 4 : Për të përfunduar kapelën tuaj të pelegrinit artizanale, do t'ju duhet të përdorni ngjitësin e shkollës për të ngjitur rrethin e letrës së zezë. Vendosni ngjitësin përgjatë buzës së filxhanit dhe më pas vendoseni në mes të rrethit tuaj të zi për të bërë buzën e kapelës suaj! Shkopinjtë e ngjitësit nuk do të funksionojnë për këtë, prandaj sigurohuni që të përdorni ngjitës të lëngshëm shkollor.

Lërini projektet tuaja të thahen për 10-20 minuta (në varësi të asaj se sa bujarë ishin nxënësit me ngjitësin e shkollës), përpara se t'i trajtoni ato .

Kur të mbarojë kapela juaj e pelegrinit, ja si do të duket! Kapela e çdo studenti do të jetë njëpak më ndryshe, dhe kjo është në rregull! Disa do të kenë kopsa të mëdha, disa do të kenë të vogla. Disa do të kenë buzë të gjera, e disa do të kenë buzë më të ngushta. Gjithsesi, secili do të jetë i adhurueshëm dhe i mrekullueshëm për Ditën e Falënderimeve!

AKTIVITETET MË SHUMË ARGËZUESE FALËNDERIMORE

Turkey In Disguise CraftPool Noodle TurkeyPicasso TurkeyLEGO TurkeyArtifikim me gjeldeti prej letreTurkey slime

BËRJO NJË MJETE TË KËSHTTË PILGRIMI PËR FALEMINDERIT

Kliko në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete argëtuese parashkollore Ditën e Falënderimeve.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.